Големият български актьор Стефан Данаилов днес отбелязва 75-и рожден ден. Празникът

...
Големият български актьор Стефан Данаилов днес отбелязва 75-и рожден ден. Празникът
Коментари Харесай

Стефан Данаилов празнува 75-и рожден ден

Големият български артист Стефан Данаилов през днешния ден отбелязва 75-и рожден ден. 

Празникът му ще бъде почетен довечера в националния спектакъл " Иван Вазов ", където от 19,30 ч. ще има публично показване на автобиографичната му книга " Романът на моя живот " със съавтор Георги Тошев. На събитието се чака да участват доста от екранните и театрални сътрудници на артиста, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ. Програмата е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

В същия ден bTV ще излъчи премиерно документалния филм на Георги Тошев " Различният ", отдаден на огромния артист, в поредицата " НепознатиТЕ ".

Стефан Данаилов - Ламбо има над 150 функции в киното, театъра и малкия екран. На 27 години той става най-известният човек в България покрай сериала " На всеки километър ", тъй че в книгата става дума и за тежестта на славата. Специално място е отделено на партньорките му в киното, измежду които са Катя Паскалева, Невена Коканова, Доротея Тончева, Виолета Гиндева, Боряна Пунчева, Аня Пенчева и доста други.

Честването на юбилея стартира с изложбата  " Непознатите портрети на Стефан Данаилов "  в градинката пред Народния спектакъл, заяви DarikNews. Фотоси на 32 пана напомнят присъединяване на Данаилов в някои от най-емблематичните филми на българското кино като " Следите остават ", " Инспекторът и нощта ", " Морето ", " Понеделник заран ", " Князът ", " Черните ангели ", " Топло ", " Иван Кондарев ", " Юлия Вревска ", " Търновската кралица ", " Дами канят ", сериалите " На всеки километър ", " Фамилията ".

Снимките в изложбата са селекция на Георги Тошев. Някои от тях са от илюстративния материал към автобиографичната книга " Романът на моя живот ". Голяма част от фотосите са фрагменти от филми и се разгласяват за първи път - предоставени са от персоналния списък на артиста и от Българската национална филмотека.

На въпрос на Българска национална телевизия през днешния ден " С какво ще сравните живота? " в ТВ материал във връзка 75-ия му рожден ден, Стефан Данаилов отговори: " Живота? Като водопад, който изтича. Хайде да си представим Ниагарския водопад, от който толкоз доста вода изтича, изтича... ей по този начин изтича и нашият живот. Обаче тая вода дава сила, дава живот. Така че в живота на индивида, в случай че е дал нещо на обществото, на близки, на другари, е приключил някаква работа. Аз мисля, че съм приключил някаква работа и имам още какво да правя. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР